Perspectivele profesiei de avocat

UNBR LANSEAZĂ EDIȚIA A TREIA A CONCURSULUI DESTINAT TINERILOR AVOCAȚI CU TEMA: ”PERSPECTIVELE PROFESIEI DE AVOCAT ÎN CONTEXTUL TENDINȚELOR EUROPENE”

Concursul este destinat tinerilor avocați cu vârsta până în 35 de ani, interesați de perspectivele profesiei de avocat în contextul tendințelor europene.

Câștigătorii primelor trei locuri vor fi premiați din bugetul asigurat de Fundația Naumescu: Premiul I -10000 lei, premiul al II-lea  – 7500 lei și premiul al III-lea – 5000 de lei.

Precizăm că termenul pentru comunicarea temei este de 10 zile de la anunțarea concursului (la adresa comunicare@unbr.ro), iar predarea lucrării se va face până în 2 aprilie 2023.

De asemenea, cele mai bune lucrări, indiferent de numărul lor, vor fi publicate în Revista Avocatul, ediția destinată Congresului Avocaților din 9- 10 iunie 2023. Acestea vor fi selecționate de consiliul științific al revistei, în baza unui punctaj de la 1 la 10 acordat de membrii consiliului științific al revistei: Av. dr Dan Oancea, Av. dr Sergiu Stănilă, Av. dr Flavia Teodosiu, Av. dr Mihai Hotcă, Av. dr Iosif Friedmann Niculescu.

Termenul de predare a lucrărilor este 2 aprilie 2023, la adresa comunicare@unbr.ro.

În anexa 1 vă propunem o serie de subiecte din cadrul temei generale care are ar putea fi abordate de participanții la concurs. Precizăm că nu este o listă exhaustivă. Cei care doresc să participe la concurs pot alege orice altă temă, cu condiția să aibă legătură cu tema principală.

În anexa 2, puteți regăsi regulile de redactare menite să asigure un conținut unitar revistei ,,Avocatul”.