• Perspectivele profesiei de avocat

  UNBR LANSEAZĂ EDIȚIA A TREIA A CONCURSULUI DESTINAT TINERILOR AVOCAȚI CU TEMA: ”PERSPECTIVELE PROFESIEI DE AVOCAT ÎN CONTEXTUL TENDINȚELOR EUROPENE”

  Concursul este destinat tinerilor avocați cu vârsta până în 35 de ani, interesați de perspectivele profesiei de avocat în contextul tendințelor europene.

  Câștigătorii primelor trei locuri vor fi premiați din bugetul asigurat de Fundația Naumescu: Premiul I -10000 lei, premiul al II-lea  – 7500 lei și premiul al III-lea – 5000 de lei.

  Mai mult
 • Restituirea contributiilor CASS

  Urmare adoptării Ordonanței de urgență nr. 4/2023 privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuții de asigurări sociale de sănătate, sumele reținute din veniturile din pensii realizate de persoanele fizice, cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate de la data de 1 ianuarie 2022 până la data de 27 decembrie 2022 inclusiv, se restituie lunar în perioada 1 martie 2023 – 28 februarie 2024, după recalcularea venitului impozabil corespunzător lunilor pentru care se efectuează restituirea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, şi reținerea diferențelor de impozit pe venit datorate.

  Mai mult
 • Tot ce trebuie sa stiti despre a fi avocat

  Avocatii lucreaza non stop pentru a sustine, a inova si stabili noi precedente.

  Atunci cand aleg o cariera pe care sa o urmeze, multi decid sa studieze si sa practice in acest domeniu din cauza impactului pe care il pot avea asupra altor persoane.

  Chiar daca titlul in sine poate parea o nota, exista atat de multe roluri diferite in cadrul profesiei si putem enumera cateva dintre ele: avocati de mediu, avocati de familie, etc.

  Mai mult